Czas Przygotowania: 1 h
Czas Pieczenia: 1 h
Gotowe w: 2 h
Wielkość blaszki: 33cm X 22cm
 

Przeglądając strony internetowe natknełam się na ciasto które wyglądało tak apetycznie że postanowiłam je upiec.Zaintrygowało mnie połączenie ciasta drożdzowego masy serowej i śliwek.

Składniki na ciasto

  • 125 ml letniego mleka
  • 75gr. roztopionego masła
  • 50 gr. cukru
  • szczypta soli
  • 25 gr świeżych drożdży (10 gr. Suchych)
  • 1 jajko
  • 325 gr mąki

Składniki na masę twarogową

  • 500 gr twarogu
  • 125ml mleka
  • 1 jajko
  • 75 gr cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć)
  • 600 gr śliwek

Składniki na warstwe śmietanową

2 KOMENTARZE

Dodaj komentarz