Logo uDolores.pl

Serowe krakersy

Zdjęcie profilowe

Dorota Laska-Stefaniak

Założycielka strony uDolores.pl

Dodatkowe informacje

Gotowe w: 1 godzina

Dzisiejsza propozycja to własnoręcznie robione krakersy. Zapewniam, że sprawdzą się na wieczorne posiadówki z przyjaciółmi jak i na imprezy organizowane dla dzieci.

Składniki

  • 100 gr mąki
  • 100 gr masła (schłodzonego)
  • 100 gr twardego sera np. Gouda
  • 1 żółtko
  • Szczypta soli

Krok po Kroku

  1. Masło, mąkę i żółtko miksujemy w robocie. Do misy dodajemy starty ser i sól. Zagniatamy i odkładamy do lodówki na 30 min.

  2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. W tym czasie cienko wałkujemy ciasto i wykrawamy kształty (ja robię trójkąty). Wkładamy do piekarnika na 10 min.

  3. Upieczone na złoto krakersy studzimy i zajadamy.