Serowe krakersy
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Dodatkowe informacje
Gotowe w: 1 godzina
Dzisiejsza propozycja to własnoręcznie robione krakersy. Zapewniam, że sprawdzą się na wieczorne posiadówki z przyjaciółmi jak i na imprezy organizowane dla dzieci.
Składniki
- 100 gr mąki
- 100 gr masła (schłodzonego)
- 100 gr twardego sera np. Gouda
- 1 żółtko
- Szczypta soli
Krok po Kroku
-
Masło, mąkę i żółtko miksujemy w robocie. Do misy dodajemy starty ser i sól. Zagniatamy i odkładamy do lodówki na 30 min.
-
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. W tym czasie cienko wałkujemy ciasto i wykrawamy kształty (ja robię trójkąty). Wkładamy do piekarnika na 10 min.
-
Upieczone na złoto krakersy studzimy i zajadamy.