Sałatka z paluszkami surimi
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Paluszki karbowe są produktem, który często wywołuje kontrowersje. Jedni mówią: są pyszne, inni są przeciwko nim mówiąc, że są nie zdrowe. Ja bardzo je lubię, czasami je podjadam i nadal żyję! Tak więc dzisiaj postanowiłam podzielić się tym prostym przepisem na sałatkę z paluszkami surimi.
Składniki
- 5 jajek
- 250 gr. paluszków krabowych
- 1 ząbek czosnku
- Pęczek szczypiorku
- 1 puszka kukurydzy
- 2 średniej wielkości pomidory
- 2/3 łyżki majonezu
- Sól do smaku
Krok po Kroku
-
Jajka ugotowane na twardo oraz sparzone, odsączone pomidory kroimy w kostkę. Paluszki dzielimy na 1 cm kawałki, a szczypiorek tak jak lubimy.
-
Wszystkie składniki łączymy z kukurydzą szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajmy majonez i doprawiamy do smaku solą.
-
Miskę przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy w lodówce na kilka minut.