Sałatka jarzynowa
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Sałatka jarzynowa zawdzięcza swój niepowtarzalny smak warzywom, które były wcześniej ugotowane w rosole. U nas w domu nikt nie przepada za jedzeniem warzyw z rosołu, więc najlepszym sposobem na uratowanie ich jest sałatka warzywna którą wszyscy się zajadają!
Składniki
- Marchewkę, pietruszkę i seler z rosołu
- 3 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 4 jaja ugotowane na twardo
- Mała puszka groszku
- Mała puszka kukurydzy
- Pół jabłka
- Pół cebuli
- 4 średniej wielkości ogórki kiszone
- 4 pełne łyżki majonezu
- Łyżka musztardy
- Sól, pieprz
Krok po Kroku
- Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy musztardę i majonez mieszamy i zostawiamy w lodówce na kilka godzin.
*Sałatka jarzynowa najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.