Logo uDolores.pl

Sałatka jarzynowa

Zdjęcie profilowe

Dorota Laska-Stefaniak

Założycielka strony uDolores.pl

Sałatka jarzynowa zawdzięcza swój niepowtarzalny smak warzywom, które były wcześniej ugotowane w rosole. U nas w domu nikt nie przepada za jedzeniem warzyw z rosołu, więc najlepszym sposobem na uratowanie ich jest sałatka warzywna którą wszyscy się zajadają!

Składniki

  • Marchewkę, pietruszkę i seler z rosołu
  • 3 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • Mała puszka groszku
  • Mała puszka kukurydzy
  • Pół jabłka
  • Pół cebuli
  • 4 średniej wielkości ogórki kiszone
  • 4 pełne łyżki majonezu
  • Łyżka musztardy
  • Sól, pieprz

Krok po Kroku

  1. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy musztardę i majonez mieszamy i zostawiamy w lodówce na kilka godzin.

*Sałatka jarzynowa najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce.