Pasta z wędzonej ryby
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Dodatkowe informacje
Gotowe w : 1 godzina
Dzisiaj zdecydowałam napisać przepis bez podawania nazwy ryby, ponieważ ja robię z takiej, jaką aktualnie kupię. U mnie tym razem sielawa.
Składniki
- 40 dkg. obranej wędzonej ryby
- 3 łyżki serka kremowego
- 1/3 kostki miękkiego masła
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 pęczek szczypioru
- Sól, pieprz do smaku
Krok po Kroku
-
Rybę obieramy z ości i mielmy w maszynce do mięsa. Powstałą masę mieszamy z masłem, serkiem, koncentratem i musztardą.
-
Szczypior kroimy drobno, dodajemy do pasty i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na około 30 min.