Logo uDolores.pl

Pasta z wędzonej ryby

Zdjęcie profilowe

Dorota Laska-Stefaniak

Założycielka strony uDolores.pl

Dodatkowe informacje

Gotowe w : 1 godzina

Dzisiaj zdecydowałam napisać przepis bez podawania nazwy ryby, ponieważ ja robię z takiej, jaką aktualnie kupię. U mnie tym razem sielawa.

Składniki

  • 40 dkg. obranej wędzonej ryby
  • 3 łyżki serka kremowego
  • 1/3 kostki miękkiego masła
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 pęczek szczypioru
  • Sól, pieprz do smaku

Krok po Kroku

  1. Rybę obieramy z ości i mielmy w maszynce do mięsa. Powstałą masę mieszamy z masłem, serkiem, koncentratem i musztardą.

  2. Szczypior kroimy drobno, dodajemy do pasty i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na około 30 min.