Pasta z makreli
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Dodatkowe informacje
Gotowe w : 30 min.
Często przygotowuje różnego rodzaju pasty. Do przygotowania dzisiejszej zdecydowałam się użyć makreli w oleju. Prosta, szybka i bardzo smaczna. Największym krytykiem jest mój syn, ponieważ nie jada ryb. Tym razem jednak dał się namówić na skosztowanie, a po kilku minutach zrobił sobie nawet kanapkę.
Składniki
-
2 puszki makreli w oleju
-
3 średniej wielkości ogórki kiszone
-
1 pęczek szczypioru (zerwany z własnej grządki)
-
5 jajek ugotowanych na twardo
-
2 łyżki majonezu
-
1 łyżeczka musztardy
-
Sól, pieprz do smaku
Krok po Kroku
-
Odsączamy rybę, rozdrabniamy widelcem. Jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szczypior siekamy według uznania.
-
Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy przyprawy. Lepiej smakuje jeśli wstawimy ją na kilka minut do lodówki.
-