Logo uDolores.pl

Pasta jajeczna – Szybko i Prosto

Zdjęcie profilowe

Dorota Laska-Stefaniak

Założycielka strony uDolores.pl

Dodatkowe informacje

Dotowe w : 20 min.

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, jak to mówił jakiś znany człowiek ha ha. U nas są to zazwyczaj kanapki. Często na nich lądują różnego rodzaju pasty. Tym razem pokaże Wam przepis na pastę jajeczną. Muszę przyznać, że jest to ta z serii “ulubiona ”, bo jest szybka, prosta i smaczna !

Składniki

  • 6 jajek
  • Pęczek szczypiorku
  • 20-25 dkg twarogu półtłustego
  • Łyżeczka musztardy
  • Łyżka majonezu
  • Dwie łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz do smaku

Krok po Kroku

  1. Jaja gotujemy na twardo (10 min) obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.

  2. Twaróg rozgniatamy widelcem dodajemy pokrojony szczypior.

Jeśli ktoś ma ochotę to szczypior można zamienić na drobno pokrojoną cebulkę dzięki czemu otrzymany smak będzie o wiele bardziej intensywny.

  1. Wszystkie składniki łączymy. Doprawiamy do smaku.