Pasta jajeczna – Szybko i Prosto
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Dodatkowe informacje
Dotowe w : 20 min.
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, jak to mówił jakiś znany człowiek ha ha. U nas są to zazwyczaj kanapki. Często na nich lądują różnego rodzaju pasty. Tym razem pokaże Wam przepis na pastę jajeczną. Muszę przyznać, że jest to ta z serii “ulubiona ”, bo jest szybka, prosta i smaczna !
Składniki
- 6 jajek
- Pęczek szczypiorku
- 20-25 dkg twarogu półtłustego
- Łyżeczka musztardy
- Łyżka majonezu
- Dwie łyżki jogurtu naturalnego
- Sól i pieprz do smaku
Krok po Kroku
-
Jaja gotujemy na twardo (10 min) obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
-
Twaróg rozgniatamy widelcem dodajemy pokrojony szczypior.
Jeśli ktoś ma ochotę to szczypior można zamienić na drobno pokrojoną cebulkę dzięki czemu otrzymany smak będzie o wiele bardziej intensywny.
- Wszystkie składniki łączymy. Doprawiamy do smaku.