Makaroniki z cukinii
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Dodatkowe informacje
Gotowe w : 1 godzina
Makaroniki z cukinii są naszym tegorocznym hitem! Jak na razie posmakowały każdemu, kto tylko miał okazję ich spróbować. Są one idealnym dodatkiem do obiadu. Smakują równie wyśmienicie jako samodzielne danie.
Składniki
- 3 cukinie
- 2 marchewki
- 4 duże ogórki
- 70 ml. octu
- 2 łyżki miodu
- 1/2 szkl. oleju
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
Krok po Kroku
-
Cukinię, ogórki i marchewkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce (u mnie jest to tarka do marchewki koreańskiej).
-
Pozostałe produkty łączymy ze sobą. Wyparzone słoiki napełniamy startymi warzywami, zalewamy sosem, zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Wystarczy 30 min i można zajadać.
*Tak przygotowany produkt możemy przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.