Logo uDolores.pl

Makaroniki z cukinii

Zdjęcie profilowe

Dorota Laska-Stefaniak

Założycielka strony uDolores.pl

Dodatkowe informacje

Gotowe w : 1 godzina

Makaroniki z cukinii są naszym tegorocznym hitem! Jak na razie posmakowały każdemu, kto tylko miał okazję ich spróbować. Są one idealnym dodatkiem do obiadu. Smakują równie wyśmienicie jako samodzielne danie.

Składniki

  • 3 cukinie
  • 2 marchewki
  • 4 duże ogórki
  • 70 ml. octu
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 szkl. oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego

Krok po Kroku

  1. Cukinię, ogórki i marchewkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce (u mnie jest to tarka do marchewki koreańskiej).

  2. Pozostałe produkty łączymy ze sobą. Wyparzone słoiki napełniamy startymi warzywami, zalewamy sosem, zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Wystarczy 30 min i można zajadać.

*Tak przygotowany produkt możemy przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.