Koziołki z parówek – studencki obiad
Dorota Laska-Stefaniak
Założycielka strony uDolores.pl
Dodatkowe informacje
Gotowe w : 35 minut
Potrzeba matką wynalazków, kiedyś ktoś tak powiedział i miał rację! Mieliśmy ochotę na ciepła kolacje i cóż można wyczarować jak w lodówce tylko kilka produktów i światło?! Ważne że są parówki a to już prawie potrawa! Dzisiaj koziołki z parówek!
Składniki
- 80 dkg parówek wędzonych (im więcej mięsa w parówkach, tym lepiej)
- 4 średnie cebule
- 1/2 kg pieczarek
- 50 ml oleju
- Pomidory krojone w puszcze
- Ketchup około 500 ml (może być ostry lub łagodny)
Krok po Kroku
-
Cebulę kroimy w pióra, smażymy na oleju dodajemy pokrojone jak na filmiku parówki i pieczarki. Chwilę smażymy.
-
Do parówek z pieczarkami dodajemy pomidory z puszki i ketchup. Całość chwilkę gotujemy.