Logo uDolores.pl

Koziołki z parówek – studencki obiad

Zdjęcie profilowe

Dorota Laska-Stefaniak

Założycielka strony uDolores.pl

Dodatkowe informacje

Gotowe w : 35 minut

Potrzeba matką wynalazków, kiedyś ktoś tak powiedział i miał rację! Mieliśmy ochotę na ciepła kolacje i cóż można wyczarować jak w lodówce tylko kilka produktów i światło?! Ważne że są parówki a to już prawie potrawa! Dzisiaj koziołki z parówek!

Składniki

  • 80 dkg parówek wędzonych (im więcej mięsa w parówkach, tym lepiej)
  • 4 średnie cebule
  • 1/2 kg pieczarek
  • 50 ml oleju
  • Pomidory krojone w puszcze
  • Ketchup około 500 ml (może być ostry lub łagodny)

Krok po Kroku

  1. Cebulę kroimy w pióra, smażymy na oleju dodajemy pokrojone jak na filmiku parówki i pieczarki. Chwilę smażymy.

  2. Do parówek z pieczarkami dodajemy pomidory z puszki i ketchup. Całość chwilkę gotujemy.