Czas Przygotowania: 30 min

Moje cukinie szaleją , nie nadążam z przetwarzaniem ich. Pora na kolejny przepis z serii na zimę.

Składniki

  • 1 kg małych cukini
  • 4 czerwone cebule
  • 6/8 ząbków czosnków
  • 4 czerwone papryczki chili
  • 2 pęczki koperku
  • 2 łyżeczki soli i kurkumy
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 2 łyżeczki kolędry
  • 2 l.octu jabłkowego
  • 600 gr.brązowego cukru

Krok po Kroku

1Umytą cukinię kroimy w plasterki wrzucamy do miski solimy i pozostawiamy na kilka minut, następnie spłukujemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.





2 Cebulę bieramy kroimy w pół pierścienie i wkładamy do miski z zimną wodą. Obrany czosnek i papryczki kroimy w plasterki a koperek siekamy.



3 Z octu, ziół i cukru i soli gotujemy zalewę.




4Słoiki wyparzamy i wkładamy do mich wszystkie warzywa. Zalewamy wrzącą zalewą, zakręcamy słoiki i odwracamy je pokrywką do doły, pozostawiamy do ostygnięcia.



Życzę smacznego!


Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku, gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami 🙂 .

Dodaj komentarz