Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 10 min
Gotowe w: 20 min
 

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, jak to mówił jakiś znany człowiek haha. U nas są to zazwyczaj kanapki. Często na nich lądują różnego rodzaju pasty. Tym razem pokaże Wam przepis na pastę jajeczną. Muszę przyznać, że jest to ta z serii “ulubiona do przygotowania”, bo jest szybka, prosta i smaczna 🙂 .

Składniki

  • 6 jajek
  • Pęczek szczypiorku
  • 20-25 dkg twarogu półtłustego
  • Łyżeczka musztardy
  • Łyżka majonezu
  • Dwie łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz do smaku

Krok po Kroku

1Jaja gotujemy na twardo (10 min) obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach.


2Twaróg rozgniatamy widelcem dodajemy pokrojony szczypior.


Jeśli ktoś ma ochotę to szczypior można zamienić na drobno pokrojoną cebulkę dzięki czemu otrzymany smak będzie o wiele bardziej intensywny.

3Wszystkie składniki łączymy. Doprawiamy do smaku.


Do pasty można również dodać czarnuszkę. Łyżkę majonezu można zamienić na jogurt.

Po więcej przepisów zapraszam na uDolores.pl.

Życzę smacznego!

Dodaj komentarz