Czas Przygotowania: 50 min
Czas Gotowania: 10 min
Gotowe w: 1 h
Liczba porcji: dla 3 osób
 

Dzisiejsza propozycja to własnoręcznie robione krakersy. Zapewniam, że sprawdzą sie na wieczorne posiadówki z przyjaciółmi jak i na imprezy organizowane dla dzieci.

Po więcej przepisów na przekaski zapraszam na udolores.pl/przekaski/.

Składniki

  • 100 gr mąki
  • 100 gr masła (schłodzonego)
  • 100 gr twardego sera np. Gouda
  • 1 żółtko
  • Szczypta soli

Krok po Kroku

1Masło, mąkę i żółtko miksujemy w robocie. Do misy dodajemy starty ser i sól. Zagniatamy i odkładamy do lodówki na 30 min.

2Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. W tym czasie cienko wałkujemy ciasto i wykrawamy kształty (ja robie trójkąty). Wkładamy do piekarnika na 10 min.

3Upieczone na złoto krakersy studzimy i zajadamy.


Po więcej przepisów na przekaski zapraszam na udolores.pl/przekaski/.

Życzę smacznego!


Dodaj komentarz