Czas Przygotowania: 20 min
Czas Pracy: 40 min
Gotowe w: 1 h
 

Makaroniki z cukinii są naszym tegorocznym hitem! Jak narazie posmakowały każdemu, kto tylko miał okazję ich spróbować. Są one idealny dodatkiem do obiadu. Smakują równie wyśmienicie jako samodzielne danie.

Składniki

  • 3 cukinie
  • 2 marchewki
  • 4 duże ogórki
  • 70 ml. octu
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 szkl. oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego

Krok po Kroku

1Cukinię, ogórki i marchewkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce (u mnie jest to tarka do marchewki koreańskiej).

2Pozostałe produkty łączymy ze sobą. Wyparzone słoiki napełniamy startymi warzywami, zalewamy sosem, zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Wystarczy 30 min i można zajadać.

Tak przygotowany produkt możemy przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.

Życzę smacznego!


Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku, gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami 🙂 .

Dodaj komentarz