Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Gotowe w: 30 min
 

Jest to mój kolejny przepis który nieco zmodyfikowałam tak aby było szybko, łatwo i przyjemnie! My, Polacy uwielbiamy fasolkę po bretońsku ale zazwyczaj jej przygotowanie zajmuje zbyt duzo czasu, dlatego zdecydowałam się na użycie fasolki z puszki dzięki czemu zaoszczędziłam sobie kilka godzin roboty.

Składniki

  • 4 puszki fasoli
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • 1 kg kiełbasy (ja używam dębowej)
  • 3 średniej wielkości cebule
  • 50 ml oleju
  • 200 gr koncentratu pomidorowego (słoiczek)
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

Krok po Kroku

1 Fasole przesypujemy do durszlaka i płuczemy.


2Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, boczek i kiełbasę i smażymy około 3 min. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i smażymy jeszcze kilka minut.

3Wlewamy 700ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Łączymy z fasolą, dodajemy sól, pieprz i majeranek i jeszcze raz zagotowujemy.


I gotowe! Bardzo łatwy i pyszny przepis.
PS. Polecam jeść z bułką lub innym pieczywem.

Życzę smacznego!

Dodaj komentarz